• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
25°
03:0

Akşam'a Kalan Süre

ULUSOY; RAKİBİMİZ CHP

MHP Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Harun Ulusoy basın mensuplari ile biraraya geldi. Ulusoy, gerek saha çalışmalarında ki gözlemleri gereksede araştırma sonuçlarına göre rakiplerinin CHP olduğunu dile getirdi.


HERKESE ULAŞACAĞIZ 

Yarın (Cumartesi) saat 13.30'da Kültür Merkezi'nde proje tanıtım.topanrisi düzenleyecek olan MHP Adayı Ulusoy öncesinde basın mensupları ile Kebapçı Halil'de biraraya geldi. Rakibinin CHP olduğunu dile getiren Ulusoy, “Anket sonuçları ne olursa olsun, birinci de olsak, açık ara da olsak biz çalışmaktan vazgeçmeyeceğiz, herkese ulaşmaya çalışacağız. Sabah erken saatlerde çıkıyoruz, gece geç saatlere kadar herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Önümüzde bir aydan az bir zaman kaldı. O süreci de en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Ama sonuçlardan memnunuz. Bizim rakibimiz şu anda CHP. Sahada araştırmalarda bunu görüyoruz.. Biz dün otuz yedinci ev toplantımızı yaptık. Bu toplantılarda vatandaşlarımıza Kırıkkale'nin en büyük problemi ne diye soruyorum? İstisnasız iki cevap var; su ve altyapı. İnşallah nasip olursa göreve geldiğimiz zaman ilk olarak bu iki sorun için çözüm arayışlarına gireceğiz. Önceliğimiz zaten altyapı. Altyapı, üstyapı, yol, kaldırım, park bizim asli görevimiz. Bizim özellikle sosyal projelerin halkımızda daha çok karşılık bulduğunu görüyoruz. 65 yaş üstü emeklilere bedava su, EDS'nin ötelenmesi ya da kaldırılması şeklinde projelerin daha çok karşılık bulduğunu görüyoruz. Onun haricinde vatandaşın tek derdi şu an altyapı" ifadelerini kullandı.

PATLAKLAR NEDENİYLE SU KAYBI YAŞANIYOR 

Altyapıda yaşanan patlaklar nedeniyle ciddi bir su kaybı yaşandığını vurgulayan Ulusoy, “Biz bedava su vereceğiz dediğimizde eleştiri alıyoruz. Nereden verecek, nasıl yapacak diye. Biz altyapı sorununu çözdükten sonra kaçak suyumuz kalmayacak. Şu anda arıtma tesisinde bastığımız su 2.5 milyon ton civarında. Bunu basmak ve şehre getirmek için aylık 12 milyon lira enerji faturası ödemesi yapıyoruz. Ne yazık ki bu 2,5 milyon ton suyun sadece üçte birini fatura ediyoruz. Üçte ikisi kayıp. Temmuzda da Ocak’ta da aynı miktarı basıyoruz. Çünkü çok fazla kaçak olduğu için suyu yetiremiyoruz, dolayısıyla pompalar sürekli çalışıyor. Bize lazım olan su miktarı bir milyon ton. Altyapı sorununu çözdükten sonra 1 milyon ton suyu 5 milyonluk enerji harcamasıyla halledebileceğimizi düşünüyoruz. Bizim 20 bin civarında 65 yaş üstü emeklimiz var. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre bunların aylık su sarfiyatı 10 ton. Dolayısıyla 200 bin ton su yapıyor. Bunun da şu anki maliyeti 2.5 milyon lira. Ayrıca bizim GES projemiz var. Bunu da devreye soktuğumuzda enerji faturasından ciddi bir tasarrufu sağlayacağız. Ama şu anki altyapıyla bunu yapmak mümkün değil. Ayrıca su değerlerinde de ciddi problemler olduğunu biliyoruz. Vatandaşımıza sağlıklı ve içilebilir suyu temin edeceğiz. Bizim bir çırpıda altyapıya girmemiz mümkün değil. Bunu bölge bölge yapabiliriz. Planlı ve projeleri bir şekilde yaparsak hem vatandaş mağdur olmaz, hem de kısa sürede çözüme kavuşur” şeklinde konuştu.

 

 

 

İlginizi Çekebilir

ULUSOY; NASİP BİZDEN YANA DEĞİLMİŞ

Haber Yorumları

Yorum Yaz

94049

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647